evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Jej Wysokość Polędwiczka

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Mój nowy pomysł na polędwiczkę.Wyszła wspaniała i delikatna w smaku.Polecam :)

Jej Wysokość Polędwiczka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jej Wysokość Polędwiczka

 

  • 1 polędwiczka wieprzowa (380g)
  • cukinia słupki boczne-bez miąższu (12 szt)
  • 6 gałązek szczypior
  • olej do smażenia
  • sól,pieprz,przyprawa do wieprzowiny (wg.uznania)

Sposób przygotowania:

Jej Wysokość Polędwiczka
Umytą cukinię kroimy w słupki o dł.6-7cm (środek odrzucamy-miąższ) Na rozgrzanej patelni podsmażamy słupki na tyle żeby były lekko chrupkie. Odstawiamy do odsączenia na ręczniku papierowym. Umytą i obraną z błonek polędwiczkę kroimy na trzy części o tej samej długości co słupki cukini. (podczas smażenia ona i tak się nam lekko zbiegnie) Przyprawiamy z każdej strony solą,pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Następnie je podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z każdej strony,również góra-dół,na malutkim ogniu często przekręcając żeby nam ładnie doszły w środku. Wykładamy na ręcznik papierowy tak żeby nam ładnie stały.Do boków przykładamy po 4 słupki cukini,związujemy szczypiorkiem i możemy podawać. . . . Ja podałam z młodymi ziemniakami,sosem pieczeniowym i ogórkiem korniszonym :-)
Jej Wysokość Polędwiczka
Umytą cukinię kroimy w słupki o dł.6-7cm (środek odrzucamy-miąższ)
Jej Wysokość Polędwiczka
Umytą i obraną z błonek polędwiczkę kroimy na trzy części o tej samej długości co słupki cukini.
Jej Wysokość Polędwiczka
Następnie je podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z każdej strony,również góra-dół,na malutkim ogniu często przekręcając żeby nam ładnie doszły w środku.