Sposób przygotowania:
Jej Wysokość Polędwiczka
Umytą cukinię kroimy w słupki o dł.6-7cm (środek odrzucamy-miąższ) Na rozgrzanej patelni podsmażamy słupki na tyle żeby były lekko chrupkie. Odstawiamy do odsączenia na ręczniku papierowym. Umytą i obraną z błonek polędwiczkę kroimy na trzy części o tej samej długości co słupki cukini. (podczas smażenia ona i tak się nam lekko zbiegnie) Przyprawiamy z każdej strony solą,pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Następnie je podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z każdej strony,również góra-dół,na malutkim ogniu często przekręcając żeby nam ładnie doszły w środku. Wykładamy na ręcznik papierowy tak żeby nam ładnie stały.Do boków przykładamy po 4 słupki cukini,związujemy szczypiorkiem i możemy podawać. . . . Ja podałam z młodymi ziemniakami,sosem pieczeniowym i ogórkiem korniszonym :-)
bernika
Agiatis
elzbieta8960
evita0007
gusia1000