Agutia

Agutia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 32]

jesienne knedle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetna potrawa z sezonowych owoców :)

jesienne knedle

Składniki:

jesienne knedle

 

 

Sposób przygotowania:

jesienne knedle
Ziemniaki gotujemy, studzimy i zgniatamy(maszynką albo praską lub po prostu ręką:) do ziemniaków dodajemy mąkę, najpierw szklankę (potem ewentualnie dosypujemy resztę, ciasto ma być sprężyste) wbijamy jajko i dodajemy sól, zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy dość grubo i szklanką wygniatamy kółka.Na ciasto kładziemy śliwkę (ja daje połówkę, ale jak są małe można dać całą tylko bez pestki:) słodzimy szczyptą cukru (kiedy dajemy połówkę śliwki to rozciętą część posypujemy mąką) formujemy kulkę i już :)