iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jesienne udka z śliwką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny kurczaczek w sosiku

Jesienne udka z śliwką

Składniki:

Jesienne udka z śliwką

 

  • 2 szt udka kurczaka,
  • soser,
  • 3 szt pieczarki,
  • 3 szt śliwka,
  • 1 szt cebula biała,
  • 1/2 szt papryka zielona świeża,
  • kostka bulionowa warzywna,
  • masło

 

Sposób przygotowania:

Jesienne udka z śliwką
Udka gotujemy w garnku z dodatkiem warzylionu lub innej przyprawy uniwersalnej .Po ugotowaniu mięsa wywar wykorzystujemy do zupy . Na patelni na maśle ok 1 łyżeczka smażymy pokrojoną w piórka cebulę .Dodajemy obrane pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną paprykę .Podsmażamy ok 5 min podlewamy bulionem warzywnym .Dodajemy pokrojone wydrelowane śliwki i udka .Wszystko razem dusimy .Dodajemy soser;który nada koloru i zagęsci sos .Gotujemy ok 2 min .Podajemy z ryżem