Sposób przygotowania:
Jesienny makaron z dynią, brukselką i orzechami
Makaron oraz brukselkę ugotować al-dente, odcedzić. Dynię oczyścić z nasion, pokroić w drobną kostkę. Przyprawić majerankiem, solą oraz pieprzem. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180 st.C przez około 15-20 minut do miękkości.
Gdy dynia lekko przestygnie, obrać ją ze skórki. Śmietanę wylać na patelnie, dodać posiekaną natkę pietruszki, groszek, kukurydzę oraz odrobinę wody. Wymieszać, przyprawić i gotować kilka minut. Pod koniec dodać dynię, makaron, brukselkę, parmezan oraz posiekane orzechy włoskie. Dobrze wszystko wymieszać do połączenia składników.
Podawać na ciepło.
Smacznego!
Gdy dynia lekko przestygnie, obrać ją ze skórki. Śmietanę wylać na patelnie, dodać posiekaną natkę pietruszki, groszek, kukurydzę oraz odrobinę wody. Wymieszać, przyprawić i gotować kilka minut. Pod koniec dodać dynię, makaron, brukselkę, parmezan oraz posiekane orzechy włoskie. Dobrze wszystko wymieszać do połączenia składników.
Podawać na ciepło.
Smacznego!
Marika-