Sposób przygotowania:
Jesienny makaron z dynią
Cebulę obieramy, przekrawamy na połowę i kroimy w plasterki. Rumienimy na oleju. Do miękkiej dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. . Doprawiamy solą i pierzem i smażymy. Gdy grzyby stają się miękkie dodajemy pokrojone w plasterki kiełbaski. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę dynię. Po dodaniu dyni danie smażymy jeszcze około 5 minut na małym ogniu. Po tym czasie całość podlewamy śmietanką, dodajemy tymianek i przyprawy do smaku. Podgrzewamy by śmietanka zgęstniała. Między czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Gdy sos zgęstnieje dodajemy do niego łyżkę posiekanej natki pietruszki, ser oraz ugotowany makaron. Całość dokładnie mieszamy. Danie porcjujemy na talerze, dekorujemy natką pietruszki i podajemy na ciepło!