Sposób przygotowania:
Jesienny misz masz owocowy
Owoce myję, obieram ze skórki, wycinam gniazda nasienne i kroję w kosteczkę. Przekładam do miski, zasypuję ¾ szklanki cukru i zalewam olejem. Odstawiam na godzinkę.
Białka ubijam z odrobiną soli na sztywno, dodaję cukier i po jednym żółtku.
W osobnej misce łączę mąkę, kokos, kakao, sodę , cynamon, żurawinę i proszek do pieczenia. Następnie łączę wszystkie składniki razem, mieszam je łyżką. Wykładam na blaszkę która wcześniej wykładam papierem do pieczenia.
Wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekłam 45 minut w temperaturze 160 st. C termo obieg
Ciasto można polać polewą, lub oprószyć cukrem cynamonowym.
Białka ubijam z odrobiną soli na sztywno, dodaję cukier i po jednym żółtku.
W osobnej misce łączę mąkę, kokos, kakao, sodę , cynamon, żurawinę i proszek do pieczenia. Następnie łączę wszystkie składniki razem, mieszam je łyżką. Wykładam na blaszkę która wcześniej wykładam papierem do pieczenia.
Wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekłam 45 minut w temperaturze 160 st. C termo obieg
Ciasto można polać polewą, lub oprószyć cukrem cynamonowym.
2milutka
zbysiowa
Oj tak, dziękuję Agatko:)
Ela Dz
zbysiowa
Oj tak:)))