Sposób przygotowania:
Jeże z mięsa mielonego
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do mięsa cebulę, sól, pieprz i 1 łyżkę tartej bułki. Dobrze wymieszać i uformować z masy mięsnej kształt jeży.
Nos i oczka zrobić z ziela angielskiego, natomiast kolce wciskając słonecznik w mięsną masę. Jeżyki przełożyć na blaszkę wysmarowaną olejem i wstawić na ok. 20-30 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Po upieczeniu jeże można udekorować pomidorkami koktajlowymi.
Nos i oczka zrobić z ziela angielskiego, natomiast kolce wciskając słonecznik w mięsną masę. Jeżyki przełożyć na blaszkę wysmarowaną olejem i wstawić na ok. 20-30 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Po upieczeniu jeże można udekorować pomidorkami koktajlowymi.
Szeptucha
szynszyla