kissandra

kissandra

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Pulpeciki jeżyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Danie z kolcami..........

Pulpeciki jeżyki

Składniki:

Pulpeciki jeżyki

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki jeżyki
Ryż zalać wrzącą wodą, odstawić na 10 minut. Dobrze odcedzić. Marchew obrać, zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w drobne paski. Wymieszać warzywa z mięsem mielonym i ryżem, Przyprawić solą i pieprzem, wbić jajo i dodać bułkę tartą. Uformować pulpeciki. Na patelni lekko przyrumienić pulpeciki z obu stron, przełożyć do garnka. Pomysł na... połączyć z 400 ml wody i 50 ml śmietany 12%. Zalać jeżyki, gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez 40 minut. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego!