aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Jeżyki z mięsa mielonego i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszne kotleciki- jezyki....

Jeżyki z mięsa mielonego i marchewki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jeżyki z mięsa mielonego i marchewki

 

  • 500 g mięsa mielonego,
  • 1 woreczek ryżu,
  • 3 marchewki,
  • 2 jajka,
  • garść posiekanego szczypiorku,
  • pieprz, sól.

Sposób przygotowania:

Jeżyki z mięsa mielonego i marchewki
Ryż gotujemy ok. 10 minut. Gdy nam ostygnie dodajemy go wraz z jajkami do mięsa mielonego. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy posiekany szczypiorek. Wszystko razem mieszamy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Formujemy małe kotleciki, wielkości śliwki i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Pycha!
Jeżyki z mięsa mielonego i marchewki
dodajemy do mięsa, ryż, marchewkę oraz szczypiorek
Jeżyki z mięsa mielonego i marchewki
formujemy małe kotleciki wielkosci slwiki
Jeżyki z mięsa mielonego i marchewki
smazymy ja na patelni, az do usmazenia.....