IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Języczki biszkoptowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moje pierwsze ciasteczka, ale już wiem, że nie ostatni raz je robiłam. Bardzo szybkie i smaczne biszkoptowe języczki.

Języczki biszkoptowe

Składniki:

Języczki biszkoptowe

 

  • 3 jajka klasy L
  • 0,5 szklanki mąki
  • 2 łyżki cukru
  • cukier puder do smaku
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Języczki biszkoptowe
Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy powoli cukier a na koniec żółtka. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do worka cukierniczego zakończonego okrągłą końcówką i wyciskamy podłużne ciasteczka. Ciasteczka posypujemy cukrem pudrem i pozostawiamy ok 3 min. a następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 15 min w temp. 180'C. Ciasteczka powinny się ładnie zarumienić. Upieczone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!