agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Jeżyk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Tanie ciasto, bez pieczenia

Jeżyk

Składniki:

Jeżyk

 

  • kakao,zapach migdałowy,4-5 paczek herbatników,pół łyżeczki wódki lub spirytusu.Do dekoracji groszki,kolorowe

Sposób przygotowania:

Jeżyk
Masło ucieramy z cukrem pudrem.dodajemy kolejno po całym jajku dalej ucierając.na koniec dodajemy kakao,wódkę oraz zapach.Herbatniki łamiemy na małe kawałki i mieszamy z masą.Całość wyłożyć na półmisek i ręcami formujemy jężyka.Każdy dekoruje na swój sposób.Gotowego jeża wstawiamy do lodówki na 1,5 godzinki.

Tagi:

ryż