Sposób przygotowania:
Jeżynówki
Do miski włożyć mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszać razem. Następnie do osobnej miski dać margarynę i roztopić ją na wolnym ogniu. Odłożyć do ostygnięcia. Gdy margaryna będzie już zimna włożyć ją do miski z sypkimi składnikami i wymieszać dokładnie. Dodać ser biały i wyłożyć na stolnicę. Wyrabiać do momentu aż zrobi się fajne miękkie, ciasto. Rozwałkować. Pokroić na kwadraty. Na każdy dać jeżynę. Zwinąć i dać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną margaryną. Gdy będziemy mieć już gotowe wszystkie roztrzepać jajko i każdą jeżynówkę porobić troszkę jajkiem. Jeśli chcemy możemy posypać też odrobiną cukru. Piec w 180 st. przez ok. 20- 25 minut.