Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Jeżyny z jabłkiem pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ekspresowy deser z kruszonką, jabłkiem i jeżynami.

Jeżyny z jabłkiem pod kruszonką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jeżyny z jabłkiem pod kruszonką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jeżyny z jabłkiem pod kruszonką
Jabłko obrać i pokroić w kostkę, jeżyny umyć. Składniki kruszonki zagnieść i odstawić do lodówki. Składniki owocowe przełożyć do miski, dodać skórkę z cytryny, cukier, cynamon i wymieszać całość. Owoce przełożyć do kokilek lub jednego większego naczynia. Całość posypać kruszonką pozostawiając większe kawałki. Piec w 180st. C przez ok. 20 min.
Jeżyny z jabłkiem pod kruszonką
Owoce wymieszać z cynamonem i skórką cytrynową.
Jeżyny z jabłkiem pod kruszonką
Owoce porozkładać do kokilek lub dużej foremki.
Jeżyny z jabłkiem pod kruszonką
Całość posypać przygotowaną kruszonką..