Sposób przygotowania:
Jogurtowa pocieszanka z grillowanym jabłkiemETAP 1:
Jabłka umyć, osuszyć i obrać. Za pomocą specjalnego noża wykroić gniazda nasienne i pokroić na grube plastry. Do miski wlać sok z cytryny i wymieszać go z gałką muszkatołową. Dodać jabłka i delikatnie wymieszać.
ETAP 2:
Następnie rozłożyć na rozgrzanym grillu lub na patelni grillowej. Smażyć około 5-7 minut, aż owoce będę miękkie. Zdjąć i przestudzić, a następnie pokroić w kostkę.
ETAP 3:
Jogurt przełożyć do miski, dodać cukier i cynamon. Dobrze wymieszać.
Na suchej i czystej patelni uprażyć płatki owsiane. Uważać, aby nie przypalić, bo będą gorzkie.
ETAP 4:
Na dno pucharka wyłożyć grillowanie jabłko, na wierzch dać jogurt i posypać ostudzonymi platkami. Podawać od razu. Smacznego!