Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z brzoskwinią i truskawkami1.

Do naczynia wbić całe jajko, dodać masło i dosypać cukier, wszystko zmiksować.
2.

Dolać olej z pestek winogron i ponownie zmiksować.
3.

Wsypać mąkę tortową, ciemne kakao oraz kawę rozpuszczalną i dalej miksować.
4.

Wlać śmietanę, ciągle miksować.
5.

Wsypać proszek do pieczenia, dokładnie zmiksować.
6.

Zielona cukinię zetrzeć na grubych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soku i dodać do naczynia, wymieszać łopatką.
7.

Czekoladę pokroić na mniejsze części, dodać do ciasta i wymieszać łopatką.
8.

Średnią tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto.
9.

Świeżą brzoskwinię pokroić w ósemki i poukładać na cieście.
10.

Obok brzoskwini poukładać świeże truskawki.
11.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 45 minut.
12.

Upieczone ciasto wystudzić.
13.

Chłodne ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego !