Sposób przygotowania:
Jogurtowe bułki z krupczatką i szczypiorkiemWykonanie ciasta:
![Jogurtowe bułki z krupczatką i szczypiorkiem Jogurtowe bułki z krupczatką i szczypiorkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/jogurtowe-bulki-z-krupczatka-i-szczypiorkiem-537385.jpg)
Obie mąki przesiewamy z solą i sodą do miski, wlewamy olej, dajemy jogurt i szczypiorek, mieszamy łyżką, aż wszystkie składniki się dokładnie połączą.
Formowanie bułek:
![Jogurtowe bułki z krupczatką i szczypiorkiem Jogurtowe bułki z krupczatką i szczypiorkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/jogurtowe-bulki-z-krupczatka-i-szczypiorkiem-537386.jpg)
Następnie ciasto przekładamy na stolnicę lekko posypaną mąką pszenną i zagniatamy ciasto. Ciasto jest tak trochę takie luźne, ale takie ma być i nie należy tym się martwić. Z ciasta formujemy okrągłe bułki.
Pieczenie i podanie:
![Jogurtowe bułki z krupczatką i szczypiorkiem Jogurtowe bułki z krupczatką i szczypiorkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/jogurtowe-bulki-z-krupczatka-i-szczypiorkiem-537387.jpg)
Następnie bułeczki układamy na blaszce i od razu pieczemy. Blaszki niczym nie wykładamy, ani nie smarujemy, pieczemy na suchej w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut do zrumienienia.
Gotowe podajemy i smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wyszło mi 8 bułek.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
SylaUla
Babeczka35
Bardzo polecam :)