Sposób przygotowania:
Jogurtowe bułki z krupczatką i szczypiorkiemWykonanie ciasta:
Obie mąki przesiewamy z solą i sodą do miski, wlewamy olej, dajemy jogurt i szczypiorek, mieszamy łyżką, aż wszystkie składniki się dokładnie połączą.
Formowanie bułek:
Następnie ciasto przekładamy na stolnicę lekko posypaną mąką pszenną i zagniatamy ciasto. Ciasto jest tak trochę takie luźne, ale takie ma być i nie należy tym się martwić. Z ciasta formujemy okrągłe bułki.
Pieczenie i podanie:
Następnie bułeczki układamy na blaszce i od razu pieczemy. Blaszki niczym nie wykładamy, ani nie smarujemy, pieczemy na suchej w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut do zrumienienia.
Gotowe podajemy i smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wyszło mi 8 bułek.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
SylaUla
Babeczka35
Bardzo polecam :)