Sposób przygotowania:
Ciasteczka z kaszy gryczanej z orzechami
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu studzimy. Do miski dajemy zimną kaszę wbijamy jajko ,dodajemy mąkę,cukier ,cukier waniliowy ,masło i proszek do pieczenia . Wyrabiamy ręką ciasto. Ciasto wałkujemy na posypaną blacie mąką,wałkujemy dosyć cienko ,wycinamy foremką ciasteczka, wycinamy parzystą liczbę ciasteczek. Na połowę ciasteczek dajemy orzechy,rodzynki i skórkę pomarańczowa. Brzegi ciasteczka z bakaliami smarujemy wodą lub białkiem na górę nakładamy drugie ciasteczko boki sklejamy. Górę każdego ciasteczka smarujemy wodą lub białkiem i posypujemy migdałami siekanymi. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Blachy dwie jednocześnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 st termoobieg i pieczemy około 20 minut na złoty kolor. Jak ciasteczka wystygną każde ciasteczko dekorujemy polewą czekoladową. POLECAM !!!
edytaha
gosia56
Ależ proszę bardzo') sama jestem zaskoczona smakiem tych ciasteczek
gusia1000