Sposób przygotowania:
Jogurtowe ciasto na zimno
Masło rozpuszczamy na patelni i odstawiamy do przestudzenia. Herbatniki drobno kruszymy (na mąkę) i łączymy z masłem (robimy "mokry piasek"). Blaszkę wykładamy folią aluminiową i wykładamy masę ciasteczkową, wyrównujemy i lekko dociskamy do dna. Wkładamy blaszkę do lodówki.
Masa: dwie galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Jogurty przekładamy do miski i dolewamy tężejącą galaretkę, miksujemy do połączenia się składników. Masę jogurtową przelewamy na ciasteczkowy spód, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy. Gdy galaretka zacznie tężeć przelewamy ją na ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.
Masa: dwie galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Jogurty przekładamy do miski i dolewamy tężejącą galaretkę, miksujemy do połączenia się składników. Masę jogurtową przelewamy na ciasteczkowy spód, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy. Gdy galaretka zacznie tężeć przelewamy ją na ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.