Sposób przygotowania:
Jogurtowe ciasto z kiwi
1. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wlewamy olej i chwilę miksujemy, dodajemy jogurt naturalny i dalej miksujemy. Na koniec wsypujemy kaszę mannę, mąkę tortową i proszek do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia się składników.
2. Ciasto przekładamy do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
3. Umyte i osuszone owoce obieramy i kroimy w dość grube plastry, następnie wciskamy je lekko w ciasto.
4. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 45 minut. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy, kroimy w plastry i podajemy.
5. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Ciasto można pokroić na około 12 kawałków.
Najlepiej, żeby kiwi było trochę twarde.
2. Ciasto przekładamy do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
3. Umyte i osuszone owoce obieramy i kroimy w dość grube plastry, następnie wciskamy je lekko w ciasto.
4. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 45 minut. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy, kroimy w plastry i podajemy.
5. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Ciasto można pokroić na około 12 kawałków.
Najlepiej, żeby kiwi było trochę twarde.
zbysiowa
Babeczka35
Dziękuję i bardzo polecam :)
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)