Sposób przygotowania:
Jogurtowe racuszki z rabarbarem
Do malaksera przelewamy jogurt, wbijamy jajko, dodajemy proszek do pieczenia cukier waniliowy mąkę oraz cukier puder – wszystko dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta.
Rabarbar obieramy i kroimy w mniejsze kawałeczki. Pokrojony rabarbar dodajemy do ciasta i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie racuszki na złoto z dwóch stron. Podajemy oprószając cukrem pudrem.
Rabarbar obieramy i kroimy w mniejsze kawałeczki. Pokrojony rabarbar dodajemy do ciasta i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie racuszki na złoto z dwóch stron. Podajemy oprószając cukrem pudrem.
jaNina
Muszę wypróbować!
Ewa
Konczi
Polecam... szybciutko ich nie było :)
Konczi
:)
zbysiowa