Sposób przygotowania:
Racuchy pełnoziarniste z owocami
Pół szklanki mąki pszennej wsypujemy do miski , dodaemyj letnie mleko, cukier i pokruszone drożdże. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Po ok. 15 minutach dodajemy jajo, szczyptę soli, mąkę pełnoziarnistą i roztopione i schłodzone masło. Wyrabiamy gładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany i odstawiamy w ciepłe miejsce. Gdy zacznie rosnąć smażymy sporej wielkości racuchy na oleju na złoty kolor. Układamy je na ręczniku papierowym, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Śliwki pestkujemy, połowę kroimy i przesmażamy z cukrem Racuchy układamy na talerzach, smarujemy warstwą twarożku, następnie przesmażonymi śliwkami. Na górze każdego układamy łyżkę bitej śmietany, dekorujemy połówkami śliwek, plastrami świeżych fig oraz listkami mięty lub melisy.
anemon
Natala1210
jaNina
Zamówimy kuriera :)))