zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Jogurtowe uda z kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

pyszne, soczyste i aromatyczne udka

Jogurtowe uda z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jogurtowe uda z kurczaka

 

  • 4 ćwiartki z kurczaka
  • Marynata :
  • 1 szk jogurtu typu greckiego
  • 4 łyżeczki przyprawy Bombay Masala
  • 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki kolorowego pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

 

Sposób przygotowania:

Jogurtowe uda z kurczaka
Uda dokładnie umyć, osuszyć i przeciąć z zgięciu. W misce umieścić wszystkie składniki marynaty i dokładnie wymieszać. Marynatę wylać na udka i mieszając dokładnie pokryć wszystkie kawałki. Zamarynowane udka przełożyć do naczynia próżniowego, nałożyć pokrywkę i odessać powietrze. Pojemnik wstawić do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia wyłożyć uda na blachę do pieczenia mięs i wstawić formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60-65 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Jogurtowe uda z kurczaka
z jogurtu i przypraw zrobić marynatę do udek
Jogurtowe uda z kurczaka
udka pokryć marynatą i marynowac najlepiej całą noc
Jogurtowe uda z kurczaka
udka wyłożyć razem z marynatą w formie do pieczenia mięs
Jogurtowe uda z kurczaka
udka należy piec około 60 minut w 180 stopniach