Sposób przygotowania:
Jogurtowe z truskawkami i kokosową kruszonkąPrzygotowanie ciasto:
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy jogurt, olej mąkę z proszkiem i solą. Dokładnie mieszamy.
Przygotowanie do pieczenia
Truskawki przebieramy i płuczemy. Osuszamy na sicie. Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem formy. Wierzch wyrównujemy. Na cieście układamy truskawki.
Przygotowanie kruszonki
Masło łączymy z cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Całość dokładnie ugniatamy na kruchą i grudkowatą kruszonkę.
Ostatnie przygotowanie i pieczenie
Kruszonką posypujemy równomiernie wierzch ciasta. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy ok 40 - 45 minut.
Smacznego!