Sposób przygotowania:
Jogurtowiec w herbatnikach
Galaretki morelową i jagodową rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu w głębokich talerzach. Odstawiamy do stężenia.
Jogurt przelewamy do miski i dodajemy do niego mleko zagęszczone. Mieszamy do połączenia i odstawiamy.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody i odstawiamy. Blaszkę wykładamy folią i na dnie układamy warstwę herbatników.
Stężałe galaretki tniemy w kostkę na talerzach w których zastygły. Na herbatniki najpierw przekładamy galaretkę morelową a potem jagodową. Do masy jogurtowej dolewamy żelatynę i energicznie mieszamy.
Galaretki zalewamy masą jogurtową a na nią układamy drugą warstwę ciastek. Wkładamy ciasto do lodówki na całą noc.
Smacznego
Jogurt przelewamy do miski i dodajemy do niego mleko zagęszczone. Mieszamy do połączenia i odstawiamy.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody i odstawiamy. Blaszkę wykładamy folią i na dnie układamy warstwę herbatników.
Stężałe galaretki tniemy w kostkę na talerzach w których zastygły. Na herbatniki najpierw przekładamy galaretkę morelową a potem jagodową. Do masy jogurtowej dolewamy żelatynę i energicznie mieszamy.
Galaretki zalewamy masą jogurtową a na nią układamy drugą warstwę ciastek. Wkładamy ciasto do lodówki na całą noc.
Smacznego
SylaUla
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuję
slodkokwasnakuchnia1
i pyszne, dzięki