Sposób przygotowania:
Ciasto śnieżny puch
Płatki żelatyny wkładamy do zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Do miski wkładamy ser twarogowy i cukier puder, mieszamy. Do śmietanki wsypujemy śmietan - fix miksujemy na sztywno.
Żelatynę odciskamy z nadmiaru wody i wkładamy do gorącego mleka, mieszamy do rozpuszczenia.
Do miski z masą serową dodajemy ubitą śmietankę i wsypujemy wiórki kokosowe, mieszamy.
Dolewamy letnią żelatynę i miksujemy do połączenia się składników.
Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Posypka: masło i cukier rozpuszczamy na patelni, dodajemy wiórki kokosowe.
Gdy wiórki zmienią kolor przesypujemy na talerzyk. Letnią posypką dekorujemy stężone ciasto.
Żelatynę odciskamy z nadmiaru wody i wkładamy do gorącego mleka, mieszamy do rozpuszczenia.
Do miski z masą serową dodajemy ubitą śmietankę i wsypujemy wiórki kokosowe, mieszamy.
Dolewamy letnią żelatynę i miksujemy do połączenia się składników.
Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Posypka: masło i cukier rozpuszczamy na patelni, dodajemy wiórki kokosowe.
Gdy wiórki zmienią kolor przesypujemy na talerzyk. Letnią posypką dekorujemy stężone ciasto.