migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Ciasto z czerwoną porzeczką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i proste ciasto z czerwona porzeczką. Wystarczy tylko zmiksować, wyłożyć owoce i piec. Coś szybkiego gdy dopadnie ochota na coś słodkiego. Do ciasta można dodać także jakiś aromat.

Ciasto z czerwoną porzeczką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z czerwoną porzeczką

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z czerwoną porzeczką
Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Foremkę keksową 30x10 natłuścić i posypać tartą bułką. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Do miski wbić jajka.

Dodać olej i śmietanę zmiksować. Następnie dodać cukier i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Masę przełożyć do keksówki i ładnie wyrównać.

Czerwoną porzeczkę oprószyć niedokładnie mąką ziemniaczaną i wyłożyć na wierzch. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka ok 35-40 minut.

Po wystudzeniu polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Ciasto z czerwoną porzeczką
Do miski wbić jajka. Dodać olej i śmietanę zmiksować.
Ciasto z czerwoną porzeczką
Następnie dodać cukier i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników.
Ciasto z czerwoną porzeczką
Czerwoną porzeczkę oprószyć niedokładnie mąką ziemniaczaną.
Ciasto z czerwoną porzeczką
Owoce wyłożyć na wierzch ciasta. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka ok 35-40 minut.