Sposób przygotowania:
Ciasto z czerwoną porzeczką
Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Foremkę keksową 30x10 natłuścić i posypać tartą bułką. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Do miski wbić jajka.
Dodać olej i śmietanę zmiksować. Następnie dodać cukier i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Masę przełożyć do keksówki i ładnie wyrównać.
Czerwoną porzeczkę oprószyć niedokładnie mąką ziemniaczaną i wyłożyć na wierzch. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka ok 35-40 minut.
Po wystudzeniu polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Dodać olej i śmietanę zmiksować. Następnie dodać cukier i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Masę przełożyć do keksówki i ładnie wyrównać.
Czerwoną porzeczkę oprószyć niedokładnie mąką ziemniaczaną i wyłożyć na wierzch. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka ok 35-40 minut.
Po wystudzeniu polukrować lub posypać cukrem pudrem.
SylaUla