Sposób przygotowania:
Tarta owocowa bez pieczenia z maskarpone
Ciastka dokładnie rozdrabniamy możemy w malakserze. Masło rozstapiamy i dodajemy do ciasteczek. Dokładnie łączymy. Wykładamy równo na spód blachy na tartę ,lekko dociskając. Wkładamy do lodówki na ok 30 min. Międzyczasie przygotowujemy krem.
Śmietankę kremówkę przekładam do miski, dodaję cukier,cukier o smaku waniliowym oraz ekstrakt waniliowy. Ubijamy na sztywno. Następnie dodaję serek maskarpone a następnie łącze za pomocą miksera z ubitą śmietaną tylko kilka sekund.
Masę przekładam na spód ciasteczkowy. Na wierzch układam owoce. Stroję według uznania.
Przed podaniem pozostawiam w lodówce na minimum 2-3 godziny.
Śmietankę kremówkę przekładam do miski, dodaję cukier,cukier o smaku waniliowym oraz ekstrakt waniliowy. Ubijamy na sztywno. Następnie dodaję serek maskarpone a następnie łącze za pomocą miksera z ubitą śmietaną tylko kilka sekund.
Masę przekładam na spód ciasteczkowy. Na wierzch układam owoce. Stroję według uznania.
Przed podaniem pozostawiam w lodówce na minimum 2-3 godziny.