WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1565]

Jogurtowiec z delicjami i galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jogurtowiec na herbstnikach, z delicjami i galaretką. Proste ciasto na zimno, idealne na upały i nie tylko.

Jogurtowiec z delicjami i galaretką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jogurtowiec z delicjami i galaretką

 

  • 400ml jogurtu naturalnego
  • 200ml śmietany 30%
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 2 galaretki wiśniowe
  • 5 paczek mini herbatników po 14g
  • Ok. 13 delicji o smaku wiśniowym

Sposób przygotowania:

Jogurtowiec z delicjami i galaretką

ETAP 1:

2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 400ml gorącej wody i wystudzić. Tortownicę o średnicy ok 22-24cm wyłożyć herbatnikami.

Śmietanę zimną ubić na sztywno. Jogurt przełożyć do miski i wymieszać z zimną galaretką a następnie z ubitą śmietaną. Poczekać aż masa zacznie tezec i przełożyć ją na ciastka. Na masie ułożyć delicje.

Garetki wiśniowe przygotować wg instrukcji na opakowaniu i wystudzić. Tężejące wylać na ciasto.

Ciasto schłodzić w lodówce.

Jogurtowiec z delicjami i galaretką
Delicje ułożone na tezejacej warstwie jogurtowej
Jogurtowiec z delicjami i galaretką
Masa jogurtowo - śmietankowa wylana na herbatniki
Jogurtowiec z delicjami i galaretką
Mini herbatniki ułożone na spodzie tortownicy
Jogurtowiec z delicjami i galaretką
Ubita na sztywno smietanka kremówka w misce