Sposób przygotowania:
Jogurtowy deserek z sosem truskawkowym
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Mleko podgrzać razem z cukrem oraz z cukrem waniliowym. Do mleka wlać rozpuszczoną żelatynę zamieszać i zdjąć z ognia. Jogurt przelać do garnka , do jogurtu wlać ciepłe mleko i mieszać aż składniki się połączą w jedną całość. Masę przelać do foremek ( u mnie szklane średniej wielkości miseczki) i wstawić do lodówki do stężenia na około 4 godziny. W między czasie przygotować sos; Truskawki lekko rozmrozić a następnie zmiksować z cukrem pudrem. Jeżeli mamy truskawki świeże to oczyścić ze szypułek zmiksować z cukrem pudrem i przetrzeć przez sitko.
Miseczki z deserek po wyjęciu z lodówki umieścić na chwilę w gorącej wodzie i ostrożnie wyjąc deserek na talerz do góry dnem. Polać przygotowanym wcześniej sosem.
Rada; Deserki można również polać rozpuszczoną z odrobiną mleka czekoladą deserową .
Zdjęcie deserku z sosem i polewą czekoladową.
Smacznego.
Miseczki z deserek po wyjęciu z lodówki umieścić na chwilę w gorącej wodzie i ostrożnie wyjąc deserek na talerz do góry dnem. Polać przygotowanym wcześniej sosem.
Rada; Deserki można również polać rozpuszczoną z odrobiną mleka czekoladą deserową .
Zdjęcie deserku z sosem i polewą czekoladową.
Smacznego.