Sposób przygotowania:
Deser z jogurtem i musem jabłkowym
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie podgrzać do rozpuszczenia nie dopuścić do zagotowania.
Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kawałki, włożyć do garnka dusić do miękkości podlewając wodą. Następnie jabłka przetrzeć przez sito, albo zmiksować. Do masy jabłkowej dodać cukier puder, cynamon oraz większą część rozpuszczonej wcześniej żelatyny.
Białko ubić na sztywno i połączyć z masą jabłkową. Mus nałożyć do wysokich szklanek i włożyć do lodówki.
Na zastygnięty delikatnie mus nałożyć jogurt wymieszany ze śmietaną 18% i pozostałą rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatyną.
Jogurt obsypać pokruszonymi ciasteczkami.
Udekorować plastrami jabłek.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego.
Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kawałki, włożyć do garnka dusić do miękkości podlewając wodą. Następnie jabłka przetrzeć przez sito, albo zmiksować. Do masy jabłkowej dodać cukier puder, cynamon oraz większą część rozpuszczonej wcześniej żelatyny.
Białko ubić na sztywno i połączyć z masą jabłkową. Mus nałożyć do wysokich szklanek i włożyć do lodówki.
Na zastygnięty delikatnie mus nałożyć jogurt wymieszany ze śmietaną 18% i pozostałą rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatyną.
Jogurt obsypać pokruszonymi ciasteczkami.
Udekorować plastrami jabłek.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego.