dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1189]

Jogurtowy sernik z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 120
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny, lekki sernik z jogurtów greckich z dodatkiem brzoskwiń na kukurydzianym spodzie. Pychotka:)

Jogurtowy sernik z brzoskwiniami

Składniki:

Jogurtowy sernik z brzoskwiniami

 

Spód:

Sposób przygotowania:

Jogurtowy sernik z brzoskwiniami

Krok 1:

Jogurtowy sernik z brzoskwiniami
Płątki miksujemy i mieszamy ze stopionym masłem.

Płatki miksujemy. Masło topimy i dodajemy do płatków.

Formę wysmarowaną tłuszczem i oprószoną mąką wysypujemy sporządzoną masą i dociskamy ręką.

Krok 2:

Jogurtowy sernik z brzoskwiniami
Do masy żółtkowej dodajemy jogurt i pozostałe składniki.

Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli.

Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy jogurt, budynie i olej.

Dokładnie mieszamy.

Krok 3:

Jogurtowy sernik z brzoskwiniami
Masę jogurtową wylewamy na brzoskwinie i pieczemy.

Do masy jogurtowej dodajemy pianę i delikatnie mieszamy.

Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy w ćwiartki. Układamy na spodzie. Zalewamy masą jogurtową.

Pieczemy w 170 stopniach ok 45 - 50 minut.

Smacznego!

Tagi:

ciasta sernik