Sposób przygotowania:
Cytryna z bergamotką jogurtowiec od serca
Biszkopt: Do miski wbijam jaja, dodaję, cukier, i ubijam mikserem na najwyższych obrotach na puszysta masę. Dodaję przesianą mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie mieszam. Formę okrągła średnica 26 cm smaruję, i wylewam do niej ciasto. Piekę temp 170 stopni 20 minut.
Masa jogurtowa: Śmietanę kremówkę, wlewam do miski dodaje cukier waniliowy i miksuję na sztywno. Dodaję jogurt grecki. Żelatynę zalewam 3 łyżkami zimnej wody do napęcznienia, następnie dodaję 1/2 szklankę gorącej wody i rozpuszczam, dolewam sok cytryna bergamotka. Po przestygnięciu wlewam do masy jogurtowej. Brzoskwinie odsączam na sitku z soku i układam na biszkopcie. Wcześniej formę boki wykładam papierem do pieczenia. Na brzoskwinie wylewam masę jogurtową.
Galaretka cytrynowa: Żelatynę zalewam 3 łyżkami zimnej wody, następnie dodaję 1 szklankę gorącej wody, rozpuszczam. Dolewam 1,5 szklanki soku. Odstawiam do przestygnięcia. Galaretkę malinową rozpuszczam w 1 szklance gorącej wody.Po przestygnięciu wstawiam do lodówki. Jak stężeje foremką wycinam serca. Można na dnie płaskiego naczynia wyłożyć folię, łatwiej będzie się serca odrywać. Na masie jogurtowej układam serca, na nie wylewam galaretkę cytrynową. Sernik wstawiam na noc do lodówki.
Masa jogurtowa: Śmietanę kremówkę, wlewam do miski dodaje cukier waniliowy i miksuję na sztywno. Dodaję jogurt grecki. Żelatynę zalewam 3 łyżkami zimnej wody do napęcznienia, następnie dodaję 1/2 szklankę gorącej wody i rozpuszczam, dolewam sok cytryna bergamotka. Po przestygnięciu wlewam do masy jogurtowej. Brzoskwinie odsączam na sitku z soku i układam na biszkopcie. Wcześniej formę boki wykładam papierem do pieczenia. Na brzoskwinie wylewam masę jogurtową.
Galaretka cytrynowa: Żelatynę zalewam 3 łyżkami zimnej wody, następnie dodaję 1 szklankę gorącej wody, rozpuszczam. Dolewam 1,5 szklanki soku. Odstawiam do przestygnięcia. Galaretkę malinową rozpuszczam w 1 szklance gorącej wody.Po przestygnięciu wstawiam do lodówki. Jak stężeje foremką wycinam serca. Można na dnie płaskiego naczynia wyłożyć folię, łatwiej będzie się serca odrywać. Na masie jogurtowej układam serca, na nie wylewam galaretkę cytrynową. Sernik wstawiam na noc do lodówki.
monikaT83
Lukrecja_27