alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Sernik na zimno z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Sernik z półproduktu też można zrobić w ciekawy sposób.

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Składniki:

Sernik na zimno z brzoskwiniami

 

  • Biszkopt
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 2,5 łyżki mąki pszennej
  • 0,5 łyżki kakao
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sernik jogurtowy na zimno Dr. Oetkera
  • 2 galaretki brzoskwiniowe Dr. Oetkera
  • brzoskwinie w puszce
  • borówki amerykańskie do dekoracji

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z brzoskwiniami
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Odłożyć 3 połówki do dekoracji, resztę pokroić w kostkę . 1 galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu ostudzić i wylać do tortownicy o średnicy 16 cm. Dodać pokrojone brzoskwinie i odłożyć do całkowitego stężenia. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej. Biszkopt: białka ubić na sztywno z cukrem dodawać po jednym żółtku i ubić na sztywną masę. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Wylać na tortownice o średnicy 22 cm, wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 20 min w 170 st. Po wyjęciu z pieca ostudzić. Przygotować sernik jogurtowy wg przepisu na opakowaniu w wersji z jogurtem naturalnym. Część masy wyłożyć na biszkopt, położyć na środek galaretkę z brzoskwiniami i wyłożyć resztę masy. Górę wyrównać i odłożyć do stężenia. 2 galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i odłożyć. Gdy galaretka zacznie tężeć udekorować górę sernika brzoskwiniami i borówką amerykańską i zalać galaretką. Ponownie odłożyć do stężenia najlepiej na całą noc.