Sposób przygotowania:
Styropian z brzoskwiniami
Składniki na ciasto kruche szybko zagnieść. Można użyć w tym celu miksera po czym powstałą kruszonkę wystarczy szybko zagnieść rękami. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Jedną część owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażalnika. Blaszkę o wymiarach 20 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia a następnie drugą częścią ciasta i wstawić do lodówki na ok. godzinę.
Białka jajek ubić na sztywno z cukrem. Następnie dodać budyń w proszku, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksować. Do masy białkowej dodawać partiami jogurt a na końcu wiórki kokosowe. Całość dokładnie połączyć. Na schłodzony spód ciasta rozsmarować dżem brzoskwiniowy, a na niego wylać masę jogurtową.
Brzoskwinie osączyć z soku, pokroić w grubsza kostkę i rozłożyć na masie jogurtowej. Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach zamrożone ciasto. Całość piec godzinę w 180 stopniach do zrumienienia ciasta. Po tym czasie zostawić w piekarniku do ostudzenia a następnie schować do lodówki najlepiej na noc.
Smacznego :)
Białka jajek ubić na sztywno z cukrem. Następnie dodać budyń w proszku, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksować. Do masy białkowej dodawać partiami jogurt a na końcu wiórki kokosowe. Całość dokładnie połączyć. Na schłodzony spód ciasta rozsmarować dżem brzoskwiniowy, a na niego wylać masę jogurtową.
Brzoskwinie osączyć z soku, pokroić w grubsza kostkę i rozłożyć na masie jogurtowej. Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach zamrożone ciasto. Całość piec godzinę w 180 stopniach do zrumienienia ciasta. Po tym czasie zostawić w piekarniku do ostudzenia a następnie schować do lodówki najlepiej na noc.
Smacznego :)