Sposób przygotowania:
Królewski sernik z brzoskwiniami i bezą
Ciasto: Masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Dodajemy żółtka , olejek , a następnie budynie i cały czas miksujemy. Dodajemy zmielony ser i dalej ucieramy , do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i dodajemy do masy serowej. Mieszamy bardzo delikatnie łyżką. Wkładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy pokrojone i odsączone na sitku cząstki brzoskwiń.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 60 minut w 170C.Beza: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder. Masę bezową wykładamy po 50 minutach pieczenia na gorący ser i zapiekamy jeszcze 10 minut. Zostawiamy w piekarniku do ostudzenia. Zdobimy ubitą śmietaną ( tworząc duże kleksy ) , cząstkami brzoskwiń i listkami świeżej mięty!
Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 60 minut w 170C.Beza: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder. Masę bezową wykładamy po 50 minutach pieczenia na gorący ser i zapiekamy jeszcze 10 minut. Zostawiamy w piekarniku do ostudzenia. Zdobimy ubitą śmietaną ( tworząc duże kleksy ) , cząstkami brzoskwiń i listkami świeżej mięty!
rozmarzona.marzena
Ostra na Słodko
Trzymam kciuki!
jaNina