Sposób przygotowania:
Kabaczek nadziewany kaszą jęczmienną
Kabaczek przekroić na 4 części. W każdej wydrążyć miąższ i odłożyć. W większym garnku zagotować bulion warzywny. Włożyć kabaczek, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut. Kaszę przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Miąższ z kabaczka , pokroić i podsmażyć na łyżce masła ( dodatkowo pokroiłam 1 większy kawałek, potrzebowałam tylko 3 porcje). Następnie dodać pokrojone pomidory oraz kaszę jęczmienną. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem.Całość podgrzewać kilka minut. Podgotowane kawałki kabaczka odcedzić, nadziać przygotowanym farszem do połowy, ułożyć plaster sera i wypełnić resztą farszu. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać 10 minut w temp 180 stopni. Smacznego :)