szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

kabanoski z białą fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

kabanoski z białą fasolą i cebulą

kabanoski z białą fasolą

Składniki:

kabanoski z białą fasolą

 

  • 200 gram kabanosów
  • puszka białej fasoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • sól
  • pieprz
  • 200 ml soku pomidorowego
  • 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

kabanoski z białą fasolą
Fasole osączyć z zalewy.Kabanoski pokroić w kostkę,wrzucic na rozgrzaną patelnię, smażyć aż wytopi się z niej tłuszcz, dodać obrana i drobno pokrojoną cebulkę i obrany przeciśnięty przez praskę czosnek oraz fasolę smażyćaż fasola się lekko przyrumieni i zbrązowieje,wlać pomidorowy i przy[rawic do smaku soką i pieprzem.Smażymy razem aż sos się troche zredukuje.Całość posypac posiekaną pietruszką.Podawac z pieczywem lub ryżem.Mozna też wzbogacic potrawe kukurydzą.

Tagi:

fasola