Sposób przygotowania:
Kaczka hoisin ze smażonym makaronem warzywami
nogi z kaczki oczyścić, opłukać i osuszyć. Obsypać solą i pieprzem i obsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, zaczynając od strony ze skórą. Przygotować sos hoisin : Orzechy przełożyć do blendera, dodać 2 łyżki oleju arachidowego, szczyptę soli i zmiksować na jednolitą masę. Całość przełożyć do garnka, dodać 1 łyżkę miodu, 2 łyżki oleju arachidowego, 2 łyżki octu białego, 3 łyżki sosu sojowego indonezyjskiego, całość wymieszać, dodać 1/2 łyżeczki sosu piri piri i 2 szczypty imbiru mielonego oraz szczyptę przyprawy do dań azjatyckich. Wymieszać gotować często mieszając ,aż sos zgęstnieje. Usmażoną kaczkę ściągnąć z patelni i obrać z mięsa. Na tłuszcz na którym się smażyła, wrzucić pokrojoną w kawałki fasolkę szparagową oraz kolorowe papryki, podsmażać przez 2 minuty, dodać kawałki mięsa i sos, znowu podsmażać. Na samym końcu dodajemy makaron, mój był gotowy, wystarczy go tylko podgrzać. Dokładnie mieszamy, nakładamy na talerze \, na wierzchu układamy kawałki, świeżego obranego i pokrojonego w kostkę awokado. Smacznego:)