Sposób przygotowania:
Kajmakowe babeczki
Do miski wbić jajka, dodać masę krówkową i wymieszać. Następnie dodać mleko i olej i znowu wymieszać. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i sodką od razu do płynnych składników i połączyć. Blachę do muffinek wyłożyć foremkami i napełnić je ciastem. Babeczki piec 25 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczeniu babeczki wystudzić na kratce i posypać cukrem pudrem. ( do babeczek nie dajemy cukru bo masa jest wystarczająco słodka )
jaNina
zewa
Dziękuję, babeczki ekspresowe ale smaczne :)
zewa
julcia12437
Ja widzę twój przepis :)
2milutka
Ewciu wszystko jest ok przepis jest widoczny:) skubnę jedną babeczkę jak sroka i mykam:D
MagdaMM
zewa
MagdaMM z tej porcji zrobiłam 12 babeczek.
gusia1000