Sposób przygotowania:
kajmakowo-czekoladowa masa do wafla
puszkę z mlekiem do garnka z wodą, gotujemy 2 godziny, co jakiś czas uzupełniając poziom wody (tzn dolewając wrzątek)
nie otwierajcie nigdy gorącej puszki!!! moja kuzynka otworzyła i... musiała malować kuchnię
Margarynę ubijamy na puszystą masę, stopniowo dodajemy ugotowane i ostudzone mleko skondensowane, na końcu dodajemy kakao.
Gotową masą smarujemy pierwszy wafel, przekładamy wafle, Smarujemy dokładnie, tak, żeby masa trafiła we wszystkie dziurki.
ostatnią warstwę zostawiamy nieposmarowaną, wafel pakujemy w papier śniadaniowy i przyciskamy czymś ciężkim i zostawiamy na kilka godzin
nie otwierajcie nigdy gorącej puszki!!! moja kuzynka otworzyła i... musiała malować kuchnię
Margarynę ubijamy na puszystą masę, stopniowo dodajemy ugotowane i ostudzone mleko skondensowane, na końcu dodajemy kakao.
Gotową masą smarujemy pierwszy wafel, przekładamy wafle, Smarujemy dokładnie, tak, żeby masa trafiła we wszystkie dziurki.
ostatnią warstwę zostawiamy nieposmarowaną, wafel pakujemy w papier śniadaniowy i przyciskamy czymś ciężkim i zostawiamy na kilka godzin