Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

kajmakowo-czekoladowa masa do wafla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

kiedy po raz pierwszy zobaczyłam ten wafel u mojego chłopaka(obecnie męża) ani trochę mnie nie zachwycił, gdy spróbowałam,,, zakochałam się

kajmakowo-czekoladowa masa do wafla

Składniki:

kajmakowo-czekoladowa masa do wafla

 

  • puszka słodzonego mleka skondensowanego (jeśli kupujecie takie już ugotowane, potrzebne będzie 1,5 puszki)
  • 250 g masła lub margaryny,
  • 3 łyżki kakao.

Sposób przygotowania:

kajmakowo-czekoladowa masa do wafla
puszkę z mlekiem do garnka z wodą, gotujemy 2 godziny, co jakiś czas uzupełniając poziom wody (tzn dolewając wrzątek)

nie otwierajcie nigdy gorącej puszki!!! moja kuzynka otworzyła i... musiała malować kuchnię

Margarynę ubijamy na puszystą masę, stopniowo dodajemy ugotowane i ostudzone mleko skondensowane, na końcu dodajemy kakao.

Gotową masą smarujemy pierwszy wafel, przekładamy wafle, Smarujemy dokładnie, tak, żeby masa trafiła we wszystkie dziurki.
ostatnią warstwę zostawiamy nieposmarowaną, wafel pakujemy w papier śniadaniowy i przyciskamy czymś ciężkim i zostawiamy na kilka godzin