Sposób przygotowania:
Kajmakowy sernik na zimno
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i wkładamy herbatniki. Do gorącej wody wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy.
Do miski wkładamy jogurt, serek waniliowy i naturalny, kajmak i miksujemy. Dodajemy letnią żelatynę i miksujemy. Lekko stężoną masę przekładamy na herbatniki. Blaszkę z ciastem wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Zimne ciasto dekorujemy polewą i kolorową posypką.
Do miski wkładamy jogurt, serek waniliowy i naturalny, kajmak i miksujemy. Dodajemy letnią żelatynę i miksujemy. Lekko stężoną masę przekładamy na herbatniki. Blaszkę z ciastem wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Zimne ciasto dekorujemy polewą i kolorową posypką.
![Kajmakowy sernik na zimno Kajmakowy sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kajmakowy-sernik-na-zimno-534951.jpg)
![Kajmakowy sernik na zimno Kajmakowy sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kajmakowy-sernik-na-zimno-534952.jpg)
![Kajmakowy sernik na zimno Kajmakowy sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kajmakowy-sernik-na-zimno-534953.jpg)
![Kajmakowy sernik na zimno Kajmakowy sernik na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kajmakowy-sernik-na-zimno-534954.jpg)