Sposób przygotowania:
Sernik na kruchym spodzie
Zimne masło posiekać z cukrem, następnie dodać jajka oraz przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szybko zagnieść ciasto, schłodzić je w lodówce.
Ser przełożyć do miski i utrzeć z cukrem, następnie dodawać po jednym żółtku na zmianę z proszkiem budyniowym i cały czas ucierać. Śmietanę ubić i połączyć z masą serową ( delikatnie ) na koniec dodać ubitą pianę z białek.
Formę (33 cm na 23 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, rozwałkować ciasto i ułożyć na dnie formy, przelać całą masę serową.
Piec w temp. 180 st około 60 minut po upieczeniu zostawić jeszcze na 10 minut w uchylonym piekarniku.
Białą czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami mleka i polać wierzch wystudzonego ciasta, posypać wiórkami z mlecznej czekolady i odstawić do zastygnięcia.
Ser przełożyć do miski i utrzeć z cukrem, następnie dodawać po jednym żółtku na zmianę z proszkiem budyniowym i cały czas ucierać. Śmietanę ubić i połączyć z masą serową ( delikatnie ) na koniec dodać ubitą pianę z białek.
Formę (33 cm na 23 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, rozwałkować ciasto i ułożyć na dnie formy, przelać całą masę serową.
Piec w temp. 180 st około 60 minut po upieczeniu zostawić jeszcze na 10 minut w uchylonym piekarniku.
Białą czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami mleka i polać wierzch wystudzonego ciasta, posypać wiórkami z mlecznej czekolady i odstawić do zastygnięcia.
SylaUla