PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Kajzerki po chińsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Prosty przepis, jak za zwykłej kajzerki i sosu Łowicz wyczarować niebanalną kolację :-)

Kajzerki po chińsku

Składniki:

Kajzerki po chińsku

 

  • 1 słoik sosu chińskiego Łowicz
  • 6 bułek kajzerek
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 8 łyżek startego żółtego sera

 

Sposób przygotowania:

Kajzerki po chińsku
Kurczaka kroimy w kostkę, nacieramy sosem sojowym i olejem sezamowym, a następnie smażymy na patelni bez dodatkowego tłuszczu. Gdy kurczak będzie już gotowy, dolewamy do niego sos chiński Łowicz i chwile razem dusimy na małym ogniu. Odcinamy czubki bułek i wydrążamy środek. Do każdej nakładamy porcję farszu i posypujemy po wierchu startym żółtym serem. Pieczemy około 3-4 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.