Sposób przygotowania:
Kajzerkowe bułeczki
Do miski z wodą i mlekiem wkruszamy drożdże, dodajemy cukier i sól i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia składników. Masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Jajka rozkłócamy. Masło, jajka i mąkę dodajemy do miski i dokładnie wyrabiamy ciasto. Zwilżamy ręce w zimnej wodzie i formujemy kule na kształt bułeczek. Układamy w brytfannie na papierze do pieczenia zachowując spore odległości od siebie (min. 4 cm). Bułeczki można naciąć np. w krzyżyk lub zostawić gładkie. Pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na min. pół godziny (można dłużej). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut (bez termoobiegu), następnie zmniejszamy temperaturę do 180 i pieczemy jeszcze 10 minut. Studzimy na kratce.