Sposób przygotowania:
Kakaowa babka z białą czekoladąEtap 1
Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy. Jajka z cukrem ubić na puszysty krem.
Etap 2
Do kremu jajecznego stopniowo wlewać olej i cały czas ubijać. Do masy dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, na przemian z mlekiem zagęszczanym. Cały czas ubijać.
Etap 3
Obie czekolady dość drobno posiekać.
Etap 4
Posiekaną czekoladę dodać do ciasta, dokładnie wymieszać.
Etap 5
Ciasto przełożyć do foremki (ja przełożyłam do małej keksówki i 5 foremek na muffinki).
Etap 6
Ciasto piec w 160 stopniach do suchego patyczka (ok. 70 minut, muffinki ok. 25-30 minut). Upieczoną babkę można dodatkowo polukrować.