Sposób przygotowania:
Czekoladowy piernik
Białka oddzielam od żółtek. 100 g czekolady łamię na kawałki. Rozpuszczam w kąpieli wodnej. studzę.
Miękkie masło ucieram z cukrem i miodem na puch. Dodaje po jednym żółtku. Miksuję. Do masy dodaję rozpuszczoną czekoladę. Miksuję. Dodaję mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, aromat waniliowy i przyprawę do piernika. Miksuję. Białka ubijam. Dodaję do masy. Mieszam.
Ciasto przelewam do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy keksowej.
Piekę około 45 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzę.
100 g czekolady łamię na kawałki. Rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dekoruję nią ciasto.
Miękkie masło ucieram z cukrem i miodem na puch. Dodaje po jednym żółtku. Miksuję. Do masy dodaję rozpuszczoną czekoladę. Miksuję. Dodaję mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, aromat waniliowy i przyprawę do piernika. Miksuję. Białka ubijam. Dodaję do masy. Mieszam.
Ciasto przelewam do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy keksowej.
Piekę około 45 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzę.
100 g czekolady łamię na kawałki. Rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dekoruję nią ciasto.
biedroneczki
lukrowanepierniczki