Sposób przygotowania:
Muffinki czekoladowe
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Przygotować formę na muffiny i wyłożyć je papilotkami lub kartonową obrączką. Do większej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać z solą oraz pokrojonym na małe kawałki masłem.
Rozetrzeć ręką aż masa będzie przypominać kruszonkę. Dodać cukier i wymieszać łyżką. Do drugiej miski wlać śmietankę kremową, jogurt i wbić jajka. Roztrzepać na jednolitą masę, nie ubijać.
Dodać szklankę czekoladowych kropelek. Połączyć obydwie masy, delikatnie i krótko mieszając łyżką.
Rozłożyć ją po równo w każdą papierową papilotkę. Posypać kropelkami czekoladowymi lub posiekaną czekoladą.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 22 - 25 minut do tzw. „suchego patyczka”.
Babeczki wyjąć z formy i ułożyć na metalowej kratce do wystudzenia.
Rozetrzeć ręką aż masa będzie przypominać kruszonkę. Dodać cukier i wymieszać łyżką. Do drugiej miski wlać śmietankę kremową, jogurt i wbić jajka. Roztrzepać na jednolitą masę, nie ubijać.
Dodać szklankę czekoladowych kropelek. Połączyć obydwie masy, delikatnie i krótko mieszając łyżką.
Rozłożyć ją po równo w każdą papierową papilotkę. Posypać kropelkami czekoladowymi lub posiekaną czekoladą.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 22 - 25 minut do tzw. „suchego patyczka”.
Babeczki wyjąć z formy i ułożyć na metalowej kratce do wystudzenia.
monikaT83