Sposób przygotowania:
Kakaowe muffinki z truskawkami i migdałami
W jednym naczyniu połączyć ze sobą składniki sypkie - przesianą przez sitko mąkę, cukier, proszek do pieczenia, szczyptę soli i gorzkie kakao, a w osobnym naczyniu wymieszać składniki mokre, płynne - jajka, olej, mleko. Wymieszane płynne produkty przelać do połączonych proszkowanych składników i wszystko razem wymieszać do powstania jednolitej masy. Do surowego jeszcze ciasta dodać umyte, pozbawione szypułek i pokrojone na mniejsze kawałki truskawki. Wymieszać dodane truskawki z masą na ciasto. Blachę do pieczenia muffin wyłożyć papierowymi foremkami. Do każdej foremki nalewać trochę surowego jeszcze ciasta z dodatkiem truskawek (napełniać foremki tak do około 2/3 wysokości) a wierzch wypełnionych ciastem foremek posypywać płatkami migdałowymi. Wypełnione surowym jeszcze ciastem foremki obsypane migdałami wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec muffiny przez około 25 - 30 minut.