Sposób przygotowania:
Racuchy kakaowe
Mąkę przesiać do duzej miski, dodac kakao i dokładnie wymieszac. Na makę pokruszyć drożdże, posypać cukrem.
W oddzielnym naczyniu podgrzać mleko (temperatura taka jak mleka dla niemowląt). Wlać mleko do pozostałych składników, bardzo dokładnie wymieszać. Dodać jaja i wymieszać. Odstawic na 30 minut w ciepłe miejsce.
Po 30 minutach zamieszać ciasto i odstawic jeszcze na 15 minut. Na rozgrzany olej kłaść łyżką ciasto i smażyć racuchy. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi.
Te racuchy można też podawać z bananem, konfiturą z wiśni lub bitą śmietana.
W oddzielnym naczyniu podgrzać mleko (temperatura taka jak mleka dla niemowląt). Wlać mleko do pozostałych składników, bardzo dokładnie wymieszać. Dodać jaja i wymieszać. Odstawic na 30 minut w ciepłe miejsce.
Po 30 minutach zamieszać ciasto i odstawic jeszcze na 15 minut. Na rozgrzany olej kłaść łyżką ciasto i smażyć racuchy. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi.
Te racuchy można też podawać z bananem, konfiturą z wiśni lub bitą śmietana.
Sarenka
kinga
caroline1983
Natala1210
góralka