Sposób przygotowania:
Kakaowo-morelowe tartaletki
Morele przekrawamy na połowy i wyjmujemy z nich pestki. Mąkę przesiewamy na stolnicę, mieszamy z kakao. Dokładamy margarynę i razem siekamy. Dokładamy pozostałe składniki i energicznie zarabiamy ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki na około 0,5 godziny. Gotowe dzielimy na połowę w proporcji 2/3 i 1/3. Większy kawałek ciasta wałkujemy i wyklejamy nim przygotowane foremki.W wyłożonych foremkach układamy po 3-4 połówki moreli. Na morele wykładamy łyżkę bakaliowej pianki. Na piankę ścieramy pozostałe kruche ciasto. Gotowe babeczki pieczemy około 15-20 minut w 180°C.Foremki smarujemy wcześniej rozpuszczoną margaryną. PIANA: Białka ubijamy , dodajemy cukier. Na koniec dodajemy mąkę, wymieszane bakalie wraz z kokosem. Pianę wykładamy na owoce.
marietta
jaga85
:)